Tempo estimado de lectura: 3 min 30 sg
Intentade mellorar a aceptación dos pratos de verdura
Entre as causas de rexeitamento están o sabor, o cheiro e as espiñas. Seguide estes consellos para mellorar a súa aceptación:
Asociádeo a receitas moi populares entre os máis pequenos:
Pizza con anaquiños de peixe branco.
Croquetas de peixe triturado e esmiuzado. Por exemplo, bacallao ou pescada con allo e perexil.
Empanadillas de peixe ou de atún.
Ofrecédelles peixe en preparacións sen espiñas:
Hamburguesa de peixe sen espiñas saborizada con herbas aromáticas e especias.
Salpicón de peixe con olivas, ovo cocido, pementos verdes e vermellos...
Toros de peixe branco rebozado en fariña e ovo sen espiñas, cun toque de allo e perexil.
Sopa de peixe con saborizantes naturais como o allo porro ou o apio.
Asociade o consumo de peixe a momentos agradables:
Intentade mellorar a aceptación dos pratos de verdura
Continuade coas mesmas verduras que se inclúen nos purés do primeiro ano (o seu sabor xa foi aceptado) pero cambiando aos poucos a súa presentación.
Incluídeas sempre, tanto na comida como na cea. Serán percibidos polos rapaces como “alimentos familiares e habituais” e pouco a pouco conséguese a súa aceptación definitiva.
Asocialas a momentos agradables e festivos. Con frecuencia, en celebracións infantís ofrécense alimentos como embutidos e derivados cárnicos, cremas chocolateadas e bebidas azucradas. En paralelo, resérvanse para o diario outros alimentos que “hai que comer”. Con este modelo facilítase a asociación de certos produtos alimenticios non adecuados para a idade infantil a situacións pracenteiras.
Por exemplo, podedes:
Introducir canto antes pratos de culler que inclúan hortalizas e legumes, arroz...
Incluídeas en receitas ben aceptadas: arroz con verduras, canelóns, salsa de tomate natural.
Ofrecer sopas e caldos con verduras picadas en xuliana con pasta.
Preparar as xudías verdes e as cenorias ao vapor, en dadiños aliñados con aceite de oliva.
Elaborar pequenos pasteis de verduras