Alimentación saudable para unha primavera radiante

Tempo estimado de lectura: 5 min
Autor: Xanela Aberta á Familia
 

A chegada da primavera permítenos celebrar esta estación cun festín de sabores frescos e moi coloridos!

Descubre estas deliciosas receitas perfectas para esta tempada, que combinan ingredientes de tempada con creatividade culinaria. Prepárate para deleitar o teu padal e sorprender aos teus invitados esta primavera!

 

Aguacates recheos

Un entrante refrescante, cheo de sabor e de cor, que ademais é moi fácil de preparar.

  • Ingredientes:
  • Gambas ou lagostinos cocidos
  • Atún
  • Tomate
  • Cenoria
  • Millo doce
  • Aguacate
  • Lima
  • Ceboliño
  • Sal
  • Aceite de oliva
  • Pementa
 
  • Preparación:
  • Pelamos as gambas ou lagostinos cocidos, cortámolos en anacos pequenos e engadimos o atún. Botamos estes ingredientes nun cunco.
  • Engadimos ao cunco os tomates lavados e cortados en cadrados e o millo doce en conserva.
  • Lavamos e cortamos os aguacates pola metade e retiramos a semente.
  • Coa axuda dunha culler, extraemos a polpa para baleirar os aguacates e os cortamos en cadrados.
  • Reservamos a pel dos aguacates para rechealas máis tarde.
  • Botamos un pouco de zume de media lima para evitar a súa oxidación e que manteñan a súa cor verde.
  • Engadimos os aguacates cortados ao cunco con aceite de oliva, un chisco de sal e pementa ao gusto.
  • Mesturamos todos os ingredientes do cunco e enchemos a pel dos aguacates que reservaramos.
  • Para finalizar, levámolos á neveira ata servilos.

Ensalada de manga e salmón

As ensaladas non son un prato aburrido. Basta con engadirlle un toque cremoso de aguacate e outro doce de mango, para converter a túa ensalada nun entrante atractivo.

  • Ingredientes:
  • Rúcula e herba dos cóengos
  • Manga
  • Salmón
  • Aguacate
  • Ceboliña
  • Lima
  • Aceite de oliva
  • Sal
  • Coandro
 
  • Preparación:
  • Colocamos a rúcula e a herba dos cóengos, limpos e escorridos nun prato.
  • Retiramos a pel do lombo do salmón e o repasamos por se quedaran espiñas ou escamas.
  • Cortamos en dados o salmón e o pasamos pola tixola. Picamos en tiras a ceboliña.
  • Pelamos e curtamos a manga en tiras e colocámola encima dos brotes verdes.
  • Cortamos o aguacate en cadrados.
  • Por último, incorporamos as follas de coandro, botámoslle sal e aderezámolo con aceite de oliva e a lima.
  • Para finalizar, levámola á neveira ata servila.

Gaspacho de amorodo

Esta última receita é ideal para un entrante ou para un aperitivo. Aproveitamos a tempada dos amorodos coa chegada dos meses de calor para elaborar un gaspacho cun extra de froita.

  • Ingredientes:
  • Tomate
  • Amorodos
  • Pemento verde
  • Cogombros
  • Cebola tenra
  • Sal
  • Vinagre de mazá
  • Aceite de oliva
 
  • Preparación:
  • Lava e pela os tomates. Vai cortándoos en cadrados e engadíndoos a un cunco.
  • Lava e corta o talo dos amorodos e córtaos en metades para engadilas ao cunco onde deixamos os tomates.
  • Lavamos o pemento verde, cortámolo en anacos regulares e engadímolo aos tomates e os amorodos.
  • Cortamos o cogombro e media cebola en anacos pequenos e o engadimos ao cunco.
  • Para o aderezo, poñemos un pouco de sal e un pouco de vinagre de mazá xunto co aceite de oliva.
  • Trituramos os ingredientes do gaspacho ata deixalo o máis fino posible, se vos gusta con textura sedosa pásao por un colador para eliminar os posibles restos de froita e verdura que puidesen quedar.
  • Levamos o gaspacho de amorodos á neveira para tomalo frío, un par de horas é suficiente.
  • Para servilo, podémolo acompañar con amorodos partidos.

A información para os teus, rigurosa

O proxecto RISCAR está cofinanciado polo Fondo Europeo de Desenvolvemento Rexional (FEDER) a través do Programa Interreg V-A España-Portugal (POCTEP) 2014-2020